Σελίδες

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Προγράμματα σπουδών Ολοημέρου

Συμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους προβλέπεται


Συνεργασία των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων

Ο Διευθυντής του σχολείου, με την πρόσληψη των εκπαιδευτικών ειδικοτήτων και την ανάθεση διδασκαλίας στο σχολείο, διαθέτει σ΄ αυτούς φάκελο (portfolio) με το αντίστοιχο πρόγραμμα σπουδών κάθε μαθήματος και τις εγκυκλίους για το Ολοήμερο Σχολείο, ώστε αυτοί να ενημερωθούν πλήρως. Το Πρόγραμμα Σπουδών κάθε διδακτικού αντικειμένου του Ολοήμερου Προγράμματος (Νέες Τεχνολογίες, Αθλητισμός, Αγγλικά, Μουσική, Χορός, Εικαστικά, Θεατρική Αγωγή) αναφέρεται στις Φ.20/482/95210/Γ1/9-9-03 (ΦΕΚ 1325/16-9-2003) και Φ.50/76/121153/Γ1/13-11-02 (ΦΕΚ 1471/2002) Υπουργικές Αποφάσεις.

Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων του Πρωινού Προγράμματος συνεργάζονται στενά με τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων του Ολοήμερου Προγράμματος, ανταλλάσσουν απόψεις, κάνουν διορθωτικές παρεμβάσεις, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο και εφαρμόζουν όλες τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας (σχέδια μαθήματος, διαθεματικότητα, ομαδοσυνεργατική, κλπ).

Οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων του Ολοήμερου Προγράμματος:

— προσφέρουν τις υπηρεσίες τους καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου τους για την καλή λειτουργία του σχολείου.

— συμμετέχουν στις κοινές συσκέψεις και συνεδριάσεις του συλλόγου διδασκόντων για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος.


Για τον προγραμματισμό του Ολοήμερου στις επόμενες αναρτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: