Σελίδες

Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2008

Portfolio 1

Για να δούμε τώρα τι είναι αυτό το portfolio που πρέπει να κάνουμε φέτος για πρώτη φόρα.

Σύμφωνα με την κ. Φωτιάδου Τερέζα Εκπαιδευτικό Δ.Ε, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών σε άρθρο της στην Επιθεώρηση Εκπαιδευτικών Θεμάτων την 17 Ιουλίου 2001 ....

Τι είναι το Portfolio;

Το Portfolio είναι ένα ευέλικτο και πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των μαθητών, το οποίο δείχνει σταδιακά την προσωπική τους ανάπτυξη και εξέλιξη.

Πώς δημιουργείται το portfolio;

Το Portfolio σχεδιάζεται και δημιουργείται από τους ίδιους τους μαθητές προσλαμβάνοντας τη μορφή ενός ντοσιέ, ενός αρχείου ή όποια άλλη μορφή επιθυμεί να του δώσει ο κάθε μαθητής που ασχολείται με τη δημιουργία του προσωπικού του φακέλου.

Ποια είναι η χρησιμότητα του Portfolio;

Το Portfolio μπορεί να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα αν χρησιμοποιηθεί σωστά και με επιμέλεια. Ο μαθητής φροντίζει να αλλάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα το περιεχόμενο του φακέλου επισυνάπτοντας νέα στοιχεία, αφαιρώντας στοιχεία που πιθανόν δεν ισχύουν και προσθέτοντας άλλα που γι' αυτόν είναι σημαντικά κ.ο.κ. Έτσι, ο μαθητής ανατρέχοντας σε αυτόν το φάκελο μπορεί να επανεξετάζει τους στόχους που είχε βάλει την τρέχουσα ή την προηγούμενη χρονιά, να αξιολογεί και να επαναπροσδιορίζει τα μελλοντικά του σχέδια, να παρατηρεί ποια στοιχεία του εαυτού του έχουν αλλάξει, ποιες πληροφορίες του χρειάζονται για το μέλλον κτλ.

Όλο το άρθρο εδώ

Επίσης μερικά στοιχεία ακόμα εδώ

Ελάτε στο forum να γράψετε την γνώμη σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: